ממונה בטיחות לבחור את הבחירה הנכונה!
לורם 2
מדוע צריך "ממונה בטיחות"?
בעקבות היסטוריה של פגיעות בגוף, כתוצאה מעבודה שלא על פי כללים והנחיות במקום העבודה, בין אם זה שמוש במכשור מסוכן הדורש עבודה על פי סדר פעולות מסוים,או בדרך מסוימת, ובין אם זה עבודה בגובה , או במקום שאינו בטוח מבחינה סביבתית, הגורמים בסופו של עניין לתאונות עבודה, פגיעה בעובד, רכוש, ואובדן בחיי אדם. התוצאה: העדרותו של העובד ממקום עבודתו מתבטא בהפסד כספי הן למעביד והן למדינה הנדרשת לשלם לנפגע כתוצאה מתאונה הגורמת לנכות אלפי שקלים וטיפול רפואי עד לשיקומו.
חובת העסקת "ממונה בטיחות" בעבודה:
במדינת ישראל קיים חוק המחייב העסקת "ממונה בטיחות בעבודה" בארגונים המעסיקים מעל 50 עובדים .מפקח עבודה ראשי/אזורי אף יכול במקרים מסויימים לאלץ ארגונים המעסיקים פחות מ-50 עובדים כתוצאה מעיסוקם, למנות אף "ממונה בטיחות בעבודה" ולדאוג למתן הדרכות על פי תקנות משרד העבודה.
דרישות התפקיד "ממונה הבטיחות" בעבודה.
להשגיח, לוודא, לייעץ ולהנחות את המעביד לבצע את עבודתו לפי תקנות וחוקים, שנקבעו על ידיי הרשויות במדינה שימנעו, או יקטינו את הסיכונים להפגע במקום העבודה.
כאן נכנס לעובי הקורה "ממונה בטיחות בעבודה" שמשתדל ליישם את החוקים והתקנות בכל נושא הן בתעשיה, בנייה, חקלאות, ספנות, היי טייק, וכל ארגון שבו מועסקים עובדים המעוגנים בתקנות בטיחות בעבודה שנקבעו על ידי הרשויות במדינה.
ממונה הבטיחות יכול לעזור ולנתח סיכונים בעבודה, או להסיר מפגעים העלולים לסכן את העובד בתחנת העבודה, סיכונים אלו ינותבו בעזרת פרמטרים שישפרו את היעדים שקבעו להם מנהלים, להקטין סיכונים בתחנות העבודה שעלולים לפגוע בעובדים ואף לייעל את מערכות הייצור כתוצאה מכך שומרים עליכם במקום העבודה.
מהי סביבת העבודה שלכם ? האם אתם יושבים כל היום במשרד או מסתובבים בחוץ באזורי בנייה ואולי נוהגים מרבית שעות העבודה? אז מי אמור לדאוג לבטיחות ובריאות העובד בסביבת עבודתו?
מערך הבטיחות במקום העבודה
מערך הבטיחות במקום עבודה מתבסס על 2 גורמים מקצועיים עיקריים שהם הממונה על הבטיחות, ונאמן הבטיחות. בנוסף, קיים גורם שבדרך כלל חיצוני למקום העבודה ומגיע ממקום מוסמך, כמו המוסד לבטיחות ולגיהות המייעץ בהקשר לשמירת בריאות העובדים ומניעת מחלות מקצוע – הגיהותן. אלו משמשים כגורמי מפתח באיתור, הערכה וטיפול בסיכונים המצויים במקום עבודה וגם מחוצה לו, וככאלה הם משמשים זרוע ביצועית של הנהלת מקום העבודה, או במילים אחרות "העיניים של הבטיחות והבריאות התעסוקתית.
צרו אתנו קשר השאירו פרטים ונצא לדרך
ללא קטגוריה שלנו
ממונה בטיחות
